Banner

Waarom een website belangrijk is voor je bedrijf

 

In het  “verleden” gebruikten  mensen de gedrukte editie van de lokale Gouden Gids om  naar een restaurant, een dokter of een garage te zoeken. 

Vandaag gaan ze naar een zoekmachine zoals Google of Bing om producten en diensten die ze nodig hebben te vinden. Prijzen, menu's, speciale aanbiedingen,  de voordelen van een product of dienst, adres, telefoonnummer of formulieren om een ​​reservering te maken: als ze vinden wat ze zochten, openen ze vaak de website van een specifiek bedrijf om meer informatie te krijgen. 

Als je bedrijf niet over een website beschikt, kan je veel van de verkoop mislopen. In feite stuur je de rondsurfende klant naar de concurrent, alleen maar omdat je bedrijf niet beschikt over een website. Al is het maar een website van 1 of 2 pagina’s, zorg dat je online gevonden wordt.

Een website van een bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke marketing tool om nieuwe klanten aan te trekken en om de bestaande op de hoogte te houden van wat het bedrijf doet. Het punt is niet dat je bedrijf behoefte heeft  aan een website, het punt is dat je klanten verwachten dat je bedrijf er een heeft.

Als je eenmaal hebt besloten om een website te nemen, moet je een professionele webdesigner zoeken om je aanwezigheid op het internet te ontwerpen en te bouwen. Webdesign technologieën veranderen elke dag, waarvan de professionele webdesigner op de hoogte zal zijn. Laat je niet verleiden door het zelf te doen of je jongste neefje, alleen maar omdat hij erg goed is in het omgaan met de computer. Net als je brochures, huisstijl en advertenties , moet ook zeker de website een zeer professionele uitstraling van je bedrijf tonen. Een slecht imago zal klanten ontmoedigen om juist jouw product of dienst te nemen.

Jij en je ontwerper moeten bespreken wat je echt nodig hebt om te laten zien in je website: beelden, menu-structuur, interactiviteit, kleuren, informatie, . Laat de ontwerper beslissen welke manier van opbouw het beste is voor het welzijn van je site. En net als met alle andere marketing materiaal moet jij het definitieve ontwerp goedkeuren voordat de ontwerper je website online zet.

Zodra je website volledig operationeel is, moet je naar de volgende stap. Deze volgende stap is om je klanten, relaties, vrienden en familieleden te laten weten dat de site online is. Print de naam van de site op je visitekaartjes, flyers, advertenties, catalogi, brochures en alle andere marketing uitingen. Als je een reclame budget hebt, kun je overwegen  om te adverteren op het internet via Google Adwords.