Banner

SEO en Google

SEO = Search Engine Optimization = het optimaliseren van websites voor mensen die zoekmachines gebruiken

Zoekmachine-optimalisatie is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.

Enkele stappen waar je rekening mee kunt houden zodat je website hoger in Google scoort. 

  • Linkbuilding
  • Gebruikersgemak
  • Meer pagina's aanmaken
  • SEO - Google vriendelijk
  • Social Media
  • Diensten Google

Linkbuilding

Het aanleggen van links richting je website, welke op een natuurlijke manier verkregen zijn. De ankertekst of beschrijving van de link is ook belangrijk. Het moet duidelijk zijn waar de site of pagina over gaat.

Gebruikersgemak

Maak je website vanuit het oogpunt van de bezoeker. Deze moet op een gemakkelijke manier door je site kunnen surfen en de informatie kunnen vinden. Denk hierbij aan de navigatie en de interne links.

Meer pagina's aanmaken

Elke pagina kun je voorzien van een kleine hoeveelheid informatie en een passende afbeelding. Gebruik de juiste SEO-technieken zodat de pagina geoptimaliseerd is voor Google. Start eventueel met een blog.

SEO - Google vriendelijk

Alle pagina's van je website optimaliseren met een goed gekozen vindbare (zoekbare) titel, juiste url-omschrijving, beschrijving van de inhoud, zoekwoorden, zoektermen in de tekst, koppen H1, H2, H3 enz..

Social Media

De verschillende Social Media zorgen er niet alleen voor dat je vertrouwen schept bij je klanten, ook zoekmachines "zien" dat je website belangrijk is. Wees creatief met de weergave van je profiel welke weer getoond wordt in de zoekressultaten.

Diensten Google

Wees eerlijk en vriendelijk voor Google, dan zal Google dat ook voor jou zijn. Inhaken waar je kan, zoals Google+, Google Maps, Google YouTube, Google Adwords, Google Analytics ...

 

Social Media in zoekresultaten Google

En wat heb ik gedaan? 

Ik heb mijn website gemaakt met bovenstaande punten continue in mijn achterhoofd. 

Zoals je ook op mijn website ziet aan de buttons, ben ik actief in alle gangbare social media. Alle profielen heb ik zo volledig mogelijk ingevuld. En het betreffende medium vul ik met leuke of interessante verhalen, kreten, afbeeldingen, tweets en/of artikelen. 

Op de afbeeldingen zie je hoe ik zichtbaar ben met mijn social media in de zoekresultaten van Google. Met de zoektermen "webdesign moergestel gerdie wouw" zie je dat ik zichtbaar ben met de link naar Linkedin, Facebook, Twitter en Google+.

De derde positie is "Webdesign in Moergestel - vooralledag.nl": de url die hier bij staat is een aparte pagina die ik voor Moergestel aan gemaakt heb. Zo heb ik belangrijke plaatsen in de omgeving een eigen pagina gegeven.

Zo heb ik ook een Google+ bedrijvenpagina, waarin ik mijn artikelen deel. Opvallend zijn de weergave en het logo welke in de resultaten zichtbaar zijn. (zie afbeeldingen). Je aandacht wordt meteen getrokken naar het logo van DAG.

dag links

 

maps

 

Natuurlijk zijn dit niet helemaal "eerlijke" voorbeelden omdat het geheugen en geschiedenis van mijn computer al helemaal vol zit met zoektermen. Maar wel een goede manier om jullie te laten zien wat ik bedoel.

Voor alles geldt "zichtbaar zijn op het World Wide Web", "eerlijk en vriendelijk" voeg ik er zelf aan toe. Succes met jouw grote SEO-puzzel op het internet!